Powstał alkohol niepowodujący kaca!
ARTUR FALKOWSKI • dawno temuKoreańscy naukowcy opracowali metodę, która pozwala wyeliminować kaca, sprawiając, że po szalonej nocy w miłym towarzystwie wstaniemy rankiem rześcy jak skowronek. Zanim jednak wszyscy miłośnicy mocnych trunków przerzucą się na nową technologię, muszę ich ostrzec — nie ma róży bez kolców.
Zatop Bismarcka – najmocniejsze piwo na świecie (41%)
Metoda jest dość prosta. Wystarczy dodać do alkoholu tlen, a więc innymi słowy, nagazować go. Taki drink z bąbelkami sprawi, że następnego dnia wstaniemy wypoczęci i szczęśliwi, bez głowy ciążącej niczym imadło i uszów wrażliwych na każdy dźwięk nieco bardziej głośny od pisku myszy.
Jak nie należy jeździć wózkiem widłowym, czyli katastrofa w magazynie wódki (wideo)
Zobacz również: Samsung Chronos 700Z5A
Nie każdemu jednak może przypaść do gustu picie gazowanych alkoholi. To tak, jakby całkowicie przerzucić się na wino musujące, potocznie i błędnie nazywane u nas szampanem. Jeżeli jednak jesteście w stanie przerzucić się na gazowane napoje wyskokowe tylko po to, by wygrać z niemiłosiernie męczącym kacem, zastanówcie się raz jeszcze. Jak się bowiem okazuje, wzbogacenie alkoholu tlenem nie tylko usuwa skutki niepożądane, ale i te, których zazwyczaj oczekujemy. Zmniejsza bowiem oddziaływanie napoju na nasz organizm, a co za tym idzie, doznania związane z upojeniem alkoholowym. W końcu, jaki sens byłby w piciu alkoholu, gdyby nie rozluźniał i nie uderzał do głowy?
Drink Making Unit — Wynalazek dla leniwych alkoholików
Jak nowe rozwiązanie zostanie przyjęte przez konsumentów? Przekonamy się już niedługo, gdy na koreański rynek trafi specjalna wersja wzbogaconego tlenem lokalnego trunku, soju.
Źródło: Gizmodo
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze