Najlepsza maszyna do lodów na świecie, czyli jak wykorzystać ciekły azot

Najlepsza maszyna do lodów na świecie, czyli jak wykorzystać ciekły azot

Najlepsza maszyna do lodów w historii, czyli jak wykorzystać ciekły azot
Najlepsza maszyna do lodów w historii, czyli jak wykorzystać ciekły azot
Marek Maruszczak
15.03.2009 15:30

Jeżeli do kwestii deserów podchodzicie naprawdę poważnie, a za dobre lody jesteście gotowi oddać nerkę, to NitroCream ma coś dla Was. Dzięki wykorzystaniu ciekłego azotu maszyna N2-G4, w ciągu kilku sekund zrobi lody dosłownie ze wszystkiego. W dalszej części tekstu film przedstawiający urządzenie w akcji.

Jeżeli do kwestii deserów podchodzicie naprawdę poważnie, a za dobre lody jesteście gotowi oddać nerkę, to NitroCream ma coś dla Was. Dzięki wykorzystaniu ciekłego azotu maszyna N2-G4, w ciągu kilku sekund zrobi lody dosłownie ze wszystkiego. W dalszej części tekstu film przedstawiający urządzenie w akcji.

Dzięki ciekłemu azotowi maszyna jest ekologiczna. Eliminuje potrzebę wykorzystywania zamrażarek i sprawia, że gotowych deserów nie trzeba już w nich przechowywać.

NitroCream's G4 Liquid Nitrogen Ice Cream Machine

Gadżet jest skierowany głównie do właścicieli restauracji, hoteli i kawiarni. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie żeby zwykły obywatel sprawił sobie taką maszynkę. Nic poza ceną. Za najtańszą wersję ręcznie wykonanej N2-G4 trzeba zapłacić 35 000 USD. Wersje specjalnie dostosowywane do potrzeb użytkownika (na zdjęciach) zaczynają się od 75 000.

Urządzenie jest stosunkowo lekkie (40kg) i nie wymaga stosowania żadnych jednorazowych części takich jak np. filtry. Według producenta jej mycie jest bardzo proste.

Jeżeli chcecie zrobić wrażenie na sąsiedzie, który ciągle chwali się swoim nowym super-grillem i macie kilka zbędnych dolarów. To N2-G4 jest gadżetem dla Was.[block position="inside"]3947[/block]

Źródło: Bornrich

Źródło artykułu:WP Gadżetomania
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)