Oekakiben - niesamowita japońska sztuka robienia posiłków
MAREK MARUSZCZAK • dawno temuTen artykuł ma 5 stron:
Oekakiben i Kyaraben 1
Bento to w Japonii odpowiednik naszego drugiego śniadania, pakowanego i zabieranego do pracy. Odpowiednik znacznie bardziej widowiskowy, ale mieszkańcy Kraju Kwitnącej Wiśni mieli zdecydowanie więcej czasu na wyćwiczenie się w sztuce przygotowywania posiłków na wynos. Pierwsze bento powstawały już w 1185 roku.
Rybne kiełbaski, pieczony kurczak, makaron, jajka i parówki, czerwony ryż.
Pieczony kurczak, makaron, szynka, marchewka, sałata, brokuły, ryż.
Ryż, szparagi, jajko na twardo, sałata, marchewka, wodorosty nori.
Pieczywo pszenne, sałata, maliny, jajko, ser.
Zobacz również: Wideorecenzja: Lenovo IdeaPad U300
Szynka, ser, parówki, szparagi, sałata, wodorosty nori.
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze