Najlepsza maszyna do lodów na świecie, czyli jak wykorzystać ciekły azot
Jeżeli do kwestii deserów podchodzicie naprawdę poważnie, a za dobre lody jesteście gotowi oddać nerkę, to NitroCream ma coś dla Was. Dzięki wykorzystaniu ciekłego azotu maszyna N2-G4, w ciągu kilku sekund zrobi lody dosłownie ze wszystkiego. W dalszej części tekstu film przedstawiający urządzenie w akcji.
15.03.2009 15:30
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Jeżeli do kwestii deserów podchodzicie naprawdę poważnie, a za dobre lody jesteście gotowi oddać nerkę, to NitroCream ma coś dla Was. Dzięki wykorzystaniu ciekłego azotu maszyna N2-G4, w ciągu kilku sekund zrobi lody dosłownie ze wszystkiego. W dalszej części tekstu film przedstawiający urządzenie w akcji.
Dzięki ciekłemu azotowi maszyna jest ekologiczna. Eliminuje potrzebę wykorzystywania zamrażarek i sprawia, że gotowych deserów nie trzeba już w nich przechowywać.
NitroCream's G4 Liquid Nitrogen Ice Cream Machine
Gadżet jest skierowany głównie do właścicieli restauracji, hoteli i kawiarni. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie żeby zwykły obywatel sprawił sobie taką maszynkę. Nic poza ceną. Za najtańszą wersję ręcznie wykonanej N2-G4 trzeba zapłacić 35 000 USD. Wersje specjalnie dostosowywane do potrzeb użytkownika (na zdjęciach) zaczynają się od 75 000.
Urządzenie jest stosunkowo lekkie (40kg) i nie wymaga stosowania żadnych jednorazowych części takich jak np. filtry. Według producenta jej mycie jest bardzo proste.
Jeżeli chcecie zrobić wrażenie na sąsiedzie, który ciągle chwali się swoim nowym super-grillem i macie kilka zbędnych dolarów. To N2-G4 jest gadżetem dla Was.[block position="inside"]3947[/block]
Źródło: Bornrich