Dziwaczny japoński wynalazek pozwala jeść chipsy bez brudzenia rąk (wideo)

Dziwaczny japoński wynalazek pozwala jeść chipsy bez brudzenia rąk (wideo)
Artur Falkowski

21.01.2010 12:00, aktual.: 14.03.2022 08:44

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Komputerowe myszki i klawiatury, w przeciwieństwie do ich użytkowników, nie przepadają za chipsami. Co jednak zrobić, jeśli nie chcemy pobrudzić naszego ukochanego laptopa lub komputera, a nachodzi nas ochota na chrupiący przysmak? Sprytni Japończycy znaleźli na to sposób.

Komputerowe myszki i klawiatury, w przeciwieństwie do ich użytkowników, nie przepadają za chipsami. Co jednak zrobić, jeśli nie chcemy pobrudzić naszego ukochanego laptopa lub komputera, a nachodzi nas ochota na chrupiący przysmak? Sprytni Japończycy znaleźli na to sposób.

Wyglądająca jak zabawka plastikowa łapka nazywa się Potechi Hand. Powstała z myślą o smakoszach chipsów, którzy nie mają ochoty lub nie mogą brudzić sobie rąk. Zasada działania jest prosta: korzystając ze specjalnej dźwigni rozchylamy łapkę, nakierowujemy ją na smakowitego chipsa, który z niecierpliwością czeka, aż go zjemy, a następnie zaciskamy i wkładamy do ust. Producent, Takara Tomy, zarzeka się, że dzięki odpowiedniemu wyważeniu i sile nacisku, łapka nigdy nie złamie podniesionego chipsa.

手を汚さずポテトチップスを食べられる「ポテチの手」を試用

Twórcy nie kryją zadowolenia ze swojego osiągnięcia. Pokusili się nawet o wypuszczenie serii koszulek z podobizną Potech Hand. Nie wpadli jednak chyba na to, że choć rozwiązanie to może faktycznie pomóc w uniknięciu zabrudzenia naszego sprzętu tłustymi odciskami, w rzeczywistości wymaga ciągłego sięgania po łapkę, używania jej, a następnie odkładania. Nie prościej byłoby po prostu zjeść chipsy, wytrzeć ręce i dopiero wtedy zasiąść za komputerem? Nic się nie pobrudzi, my będziemy syci, a w trakcie pracy lub grania nie będziemy musieli rozglądać się za dziwacznymi sprzętami.

Źródło: inventorspot

Źródło artykułu:WP Gadżetomania
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (0)
Zobacz także