Grillowanie 4 świń lub 1000 kiełbasek naraz? To dziecinnie proste

Grillowanie 4 świń lub 1000 kiełbasek naraz? To dziecinnie proste
19.08.2010 18:04
grill
grill
Marcin Krzewicki
Marcin Krzewicki

Jack Henriques jest jednym z niewielu prywatnych manufakturzystów, którzy na zamówienie budują największe grille na świecie. Można by powiedzieć, że taki ruszt powinien znaleźć zastosowanie w wojsku.

Jack Henriques jest jednym z niewielu prywatnych manufakturzystów, którzy na zamówienie budują największe grille na świecie. Można by powiedzieć, że taki ruszt powinien znaleźć zastosowanie w wojsku.

Na grillu zmieszczą się cztery całe świniaki, 1000 kiełbasek lub 500 hamburgerów. Nie ma więc mowy o tym, żeby taki sprzęt zagościł na przeciętnej wielkości podwórku użytkowanym przez trzyosobową rodzinę.

382194096531732306
Źródło zdjęć: © [źródło](http://s2.blomedia.pl/gadzetomania.pl/images/2010/08/grill2.jpg)

Nie tylko zakup, ale również eksploatowanie takiego grilla jest dość drogie. Aby zająć całe palenisko składające się aż z ośmiu osobnych pojemników, potrzeba czternastu worków z węglem drzewnym lub brykietem. Maksymalna temperatura, jaką można osiągnąć przy takiej maksymalnej ilości rozżarzonego paliwa, to 500 stopni Celsjusza.

Dzieło Jacka powinno chyba trafić do Księgi rekordów Guinnessa nie tylko ze względu na gabaryty, ale również na wydajność... Poza tym grillowy fachman otrzymał zamówienie na zbudowanie podobnego rusztu od jednego ze swoich sąsiadów. Wielki apetyt to wielkie potrzeby, cóż na to poradzić?

Źródło: geekologie

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Udostępnij:
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)