Najdziwniejsze smaki chipsów z całego świata

Najdziwniejsze smaki chipsów z całego świata
11.03.2012 23:00
Najdziwniejsze smaki chipsów z całego świata
Marek Maruszczak
Marek Maruszczak

Gusta członków różnych kultur potrafią być bardzo odmienne, o czym mieliśmy okazję przekonać się choćby przy okazji oglądania zestawienia dziwacznymi smakami pepsi. Tym razem czas na chipsy. Mnie chyba najbardziej zdziwiło istnienie wiewiórkowych walkersów.

Chili i czekolada - Wielka Brytania

381188586252484330

Kaczka w sosie hoisin - Wielka Brytania

381188586252549866

Jagnięcina z miętą - Wielka Brytania

381188586252615402

Czerwony kawior - Rosja

381188586252680938

Krab z zatoki Chesapeake - USA

381188586252746474

Piwo i czedar - USA

381188586252812010

Margarita z solą - USA

381188586252877546

Poutine (kanadyjska potrawa, w której skład wchodzą frytki, ser i sos pieczeniowy) - Kanada

381188586252943082

Jagnięcina z miętą i łosoś z kaparami - Nowa Zelandia

381188586253008618

Sushi z łososia - Japonia i Australia

381188586253074154

Mięta - Wielka Brytania

381188586253139690

Sos worcester - Wielka Brytania

381188586253205226

Wodorosty i sól - wschodnia Azja

381188586253270762

Jagody - Chiny

381188586253336298

Kiwi - Chiny

381188586253401834

Sałatka z tuńczyka - Tajlandia

381188586253467370

Kałamarnica z chili - Tajlandia

381188586253532906

Kimchi (koreańska kiszona kapusta) - Japonia

381188586253598442

Ogórek - Japonia

381188586253663978

Śniadanie budowlańca - Wielka Brytania

381188586253729514

Haggis z pieprzem - Wielka Brytania

381188586253795050

Mango - Chiny

381188586253860586

Pomarańcze - Japonia

381188586253926122

Masło karmelowe - Japonia

381188586253991658

Wasabi i majonez - Japonia

381188586254057194

Liczi - Chiny

381188586254122730

Ogórek i cytryna - Chiny

381188586254188266

Próbowaliście któregoś z tych smaków? Jeżeli tak, to dajcie znać, czy było warto w komentarzach lub na naszym profilu w Google+.

Źródło: Acid Cowizismile

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Udostępnij:
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (2)