Popcorn wybuchający w zwolnionym tempie wygląda naprawdę niesamowicie [wideo]
Mieliście kiedyś ochotę zobaczyć, jak dokładnie przebiega zamiana niepozornego, pomarańczowego ziarenka kukurydzy w puszystą grudkę popcornu? Teraz możecie.
Mieliście kiedyś ochotę zobaczyć, jak dokładnie przebiega zamiana niepozornego, pomarańczowego ziarenka kukurydzy w puszystą grudkę popcornu? Teraz możecie.
Pomimo 6500 klatek na sekundę cały proces wciąż wydaje się przebiegać bardzo szybko. Metamorfoza ziarenka została uwieczniona na potrzeby sześciotomowej, liczącej sobie łącznie 2400 stron książki kucharskiej „Modernist Cuisine: the Art and Science of Cooking”.
Gorąco zachęcam do zajrzenia na stronę jej twórców, ale tylko jeżeli nie jesteście głodni lub możecie szybko zaspokoić głód. Zdjęcia jedzenia znajdujące się w tej księdze są prawdziwymi dziełami sztuki, potrafią też solidnie zaostrzyć apetyt.
To jedno ze zdjęć znajdujących się w tomie czwartym: „Ingredient & Preparations”.
Źródło: Gizmodo