Spoonachos, czyli chips idealny
Z nachosami jest jeden podstawowy problem. Pomimo całkiem dogodnego kształtu nabieranie sosu lub sałatki za ich pomocą wcale nie jest takie wygodne. Tę wadę można jednak bardzo łatwo wyeliminować.
Z nachosami jest jeden podstawowy problem. Pomimo całkiem dogodnego kształtu nabieranie sosu lub sałatki za ich pomocą wcale nie jest takie wygodne. Tę wadę można jednak bardzo łatwo wyeliminować.
Wystarczy skrzyżować nachoosy z łyżką. Pomysł jest genialny w swojej prostocie - pozwala nabrać na chipsa większą ilość sosu lub sałatki oraz zachować czyste palce.
W przeszłości pisaliśmy już kilkakrotnie o prostych i użytecznych ulepszeniach, które wciąż pozostają w fazie koncepcyjnej. Niestety, podobnie jest w tym przypadku. Spoonachos istnieją na razie wyłącznie na grafikach wykonanych przez Denisa Bostandzica.
Mam nadzieję że znajdzie się producent zainteresowany pomysłem projektanta. Uchronienie wszystkich chipsów przez połamaniem może nie być już tak łatwym wyzwaniem jak ich wyprodukowanie, ale jestem pewny, że wysiłek poświęcony opracowaniu odpowiedniego przepisu zaowocuje sporym popytem wśród wielbicieli nachoosów.
Źródło: Gizmodo