Wyłącz informację o konieczności wykonania restartu po dokonaniu aktualizacji

Wyłącz informację o konieczności wykonania restartu po dokonaniu aktualizacji07.06.2008 18:00
Paweł Cebula

Pośród wielu irytujących "zachowań" systemu Windows można wymienić wiele rzeczy - np. User Account Control. Inną bardzo denerwującą rzeczą może być ciągłe pojawianie się informacji o zalecaniu wykonania restartu z powodu dokonania aktualizacji systemu. Jak temu zapobiec?

Pośród wielu irytujących "zachowań" systemu Windows można wymienić wiele rzeczy - np. User Account Control. Inną bardzo denerwującą rzeczą może być ciągłe pojawianie się informacji o zalecaniu wykonania restartu z powodu dokonania aktualizacji systemu. Jak temu zapobiec?

Oczywiście odradzamy unikania aktualizacji. Wystarczy nacisnąć przycisk Start wybrać Uruchom i wpisać sc stop wuauserv a okno zniknie i nie powinno więcej nas już denerwować. Oczywiście w miarę możliwości restart jest zalecany, tak aby wszystkie aktualizacje przeprowadzone zostały w sposób należyty.

Źródło: OnSoftware / fot.: costa

Źródło artykułu:WP Gadżetomania
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Udostępnij:
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)