Zamykanie sesji w Zoho w trosce o Twoje bezpieczeństwo

Zamykanie sesji w Zoho w trosce o Twoje bezpieczeństwo06.11.2008 16:00
Zamykanie sesji w Zoho w trosce o Twoje bezpieczeństwo
Paweł Cebula

Prawda jest taka, że sami musimy zadbać o nasze bezpieczeństwo w sieci. Jednak lenistwo niekiedy bierze górę – bo kto z Was po skorzystaniu z jakiegoś serwisu sumiennie wylogowuje się?

Prawda jest taka, że sami musimy zadbać o nasze bezpieczeństwo w sieci. Jednak lenistwo niekiedy bierze górę – bo kto z Was po skorzystaniu z jakiegoś serwisu sumiennie wylogowuje się?

Zoho – twórca wielu bardzo przydatnych i funkcjonalnych aplikacji webowych pozwala na zachowywanie sesji do 7 dni – jeśli więc wejdziemy na stronę Zoho w ciągu 7 dni od ostatniego zalogowania, to nie będziemy musieli podawać loginu i hasła.

Zoho umożliwiło swoim użytkownikom zdalne zamykanie sesji. Aby tego dokonać konieczne jest wejście na stronę http://accounts.zoho.com i z „User Sessions” wybrać „Close all other sessions”.

Do czego może być przydatna ta opcja? Załóżmy, że korzystasz w ciągu dnia z kilku komputerów i przygotowywałeś jakiś dokument na jednym z nich, ale zapomniałeś się wylogować. Zamykanie sesji może pomóc w uniemożliwieniu dostępu do naszych dokumentów osobom niepowołanym.

Źródło artykułu:WP Gadżetomania
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Udostępnij:
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)