Zrób to sam - przysmak zombie w bombonierce [wideo]

Zrób to sam - przysmak zombie w bombonierce [wideo]
24.05.2011 16:11
Zombie bombonierka
Zombie bombonierka
Grzegorz Nowak
Grzegorz Nowak

Do Halloween jeszcze daleko, ale jeśli w Waszej okolicy ma się odbyć parada żywych trupów albo znacie kogoś, kto uwielbia zombie horrory, z pewnością przyda się Wam ten niezwykły przepis. Zastanawiacie się, jak smakują móżdżki w krwistej polewie?

Do Halloween jeszcze daleko, ale jeśli w Waszej okolicy ma się odbyć parada żywych trupów albo znacie kogoś, kto uwielbia zombie horrory, z pewnością przyda się Wam ten niezwykły przepis. Zastanawiacie się, jak smakują móżdżki w krwistej polewie?

Nadzienie i formy
Nadzienie i formy

Tę niecodzienną potrawę przygotowała jedna z użytkowniczek serwisu Instructables. To, co zombie lubią najbardziej, czyli ciekawie podane mózgi, zostały przygotowane w ramach Zombie Awareness Month, który przypada na maj. Szczęśliwie przysmak jest smaczny i jadalny.

Krwista polewa
Krwista polewa

Mózgi to tak naprawdę czekoladki zrobione według specyficznego przepisu. Żeby samodzielnie stworzyć przysmak zombie, potrzebne będą m.in następujące składniki: biała czekolada, ciemny jadalny barwnik, coś, co zastąpi krew, oraz nadzienie do czekoladek. Niezbędne są też jakieś formy, z których będzie można odlać mózgi (autorka użyła foremek do kostek lodu właśnie w takim kształcie).

Gotowe móżdżki
Gotowe móżdżki

Roztopioną białą czekoladę należy zabarwić tak, żeby jej kolor przypominał szarą substancję mózgową. Nadzienie trzeba ułożyć w formach i następnie zalać czekoladą. Po wystygnięciu i wyciągnięciu z formy udekorować jadalną krwią (można poeksperymentować z syropami, sokami i słodkim alkoholem, żeby znaleźć odpowiedni kolor i konsystencję). Podawać najlepiej w udekorowanej bombonierce. Smacznego!

Smacznego!
Smacznego!

Szczegółowy opis przygotowania przysmaku możecie znaleźć na profilu autorki.

ZombieTruffles

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Udostępnij:
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)